Fisj

Oprichter van Fisj, Roeland Meijs, al meer dan 20 jaar drummer, werd tijdens een roadtrip verliefd werd op de mensen, het land en de cultuur van het prachtige Ierland. Hij raakte geïnspireerd door Ierse muziek en meer van dergelijke spirituele reizen zouden volgen. Na die eerste reis, terug in Nederland, nam Meijs ‘vriendin hem mee naar een optreden van de beroemde Ierse folk- en balladgroep de ‘Kilkennys’ in Sneek. Vanaf die speciale dag begonnen ideeën en serieuze plannen vorm te krijgen en het werd het ontstaan ​​van het opzetten van een unieke band, die ‘Fisj’ zou worden!

Fisj, gestart met 10 leden in augustus 2017, heeft wat tijd nodig gehad om te harmoniseren. Sommige leden zijn vertrokken, anderen zijn lid geworden. En na deze eerste vormingsfase is de band nu een vast collectief van 7 unieke leden. Het was niet eenvoudig om de juiste mensen te vinden voor een band die bepaalde ‘ongeschreven regels’ overtreedt. Ieder bandlid heeft zijn of haar eigen verhaal hoe ze door Meijs zijn gevonden, of zelf Fisj hebben gevonden.

Fisj is nu een vaste, toegewijde groep van uniek verschillende mensen die in relatief korte tijd zeer goede vrienden zijn geworden. Elk lid brengt zijn eigen passie en vaardigheden in de mix. Alle leden zijn multi-getalenteerde muzikanten, de ene drumt op het ene nummer en een mandoline op het andere.

Fisj werd aanvankelijk opgericht als een moderne folkband; covers in de eerste plaats en later “zelfgemaakte” producties. Door de inbreng van andere bandleden veranderde Fisj langzaamaan meer in een folkband met een aantal ‘bonus’-muziekstijlen.