Harmony Glen

Harmony Glen is een Nederlandse feelgood-folkgroep, opgericht in 2005. De muziek is gebaseerd op Iers-Keltische folk, maar regelmatig komen geluiden van over de hele wereld binnen. Het doel van de band is om niet alleen op te vallen door hun muziek (die is een mix van traditionele en originele liedjes en melodieën) maar ook door hun aanwezigheid op het podium.

De shows van Harmony Glen zijn beschreven als “een krachtpatser van Folk” en mensen die aanwezig zijn kunnen niet stil blijven staan ​​omdat de energie altijd op een maximaal niveau is.

Sinds 2013 toerde de band in Europa en Noord-Amerika, in onder andere: Denemarken (Skagen Festival), Duitsland (Balver Höhle, MPS, PLWM, Bremen Maritim, Wernigerode, Brüggen), Azoren (Maia Folk Festival), Verenigd Koninkrijk, België ( Labadoux) en Ierland, waar ze hebben deelgenomen aan de Fleadh Cheoil (wereldkampioenschap voor traditionele Ierse muziek) als de eerste band ooit uit Nederland die de wereldfinale haalde. Het meest recente album ‘Live at Elfia’ is uitgebracht in 2018 op CD en DVD. Harmony Glen is ook bekend om hun optredens in de zeer succesvolle show “Music Show Scotland”, dat uitverkochte concerten in heel Europa heeft.