Lotte Walda

Lotte Walda is een singer-songwriter uit Limburg (Heerlen). Haar muziek is puur en eerlijk en uit het hart geschreven. De teksten die ze schrijft gaan over onderwerpen waar ze mensen mee probeer te inspireren. Die inspiratie vindt ze in de wereld om haar heen. Naast haar eigen muziek speelt ze regelmatig covers uit de jaren ’60 en ’70. Haar grootste inspiratiebronnen zijn: Janis Joplin, Nina Simone, Melanie en Joni Mitchell. Sinds 2015 speelt ze haar eigen nummers ook met band. 
Vanaf haar elfde zit Lotte Walda op zangles en deed ze al mee aan een aantal talentenjachten/open podia. Op haar vijftiende schreef ze zich in voor de opleiding KTM Popmuziek op het Arcus college. Dat jaar begon ze ook met gitaar spelen en liedjes schrijven. In het jaar 2014 deed ze voor het eerst mee aan Kunstbende en heeft ze de Pinkpop Cover Contest gewonnen. Dat betekende dat ze 3 dagen naar Pinkpop mocht. Ook mocht ze haar cover ”In your arms” van Chef’Special backstage op Pinkpop spelen.
In het jaar 2015 deed Lotte weer mee aan Kunstbende met Kenny d’Aubreu de Paulo (pianist). Ze werden eerste in de regiofinale en derde in de landelijke finale. Dat jaar gebeurde er heel veel… Ze trad steeds meer op en kwam nieuwe mensen tegen. Ineens werd ze gevraagd of ze het voorprogramma van Will And The People wilde doen, een band waar ze erg fan van is. Voor dat optreden zocht ze een eigen band bij elkaar, die nog steeds bestaat. Lotte heeft ook meegedaan aan Giels talentenjacht…. En van de 1200 inschrijvingen kwam zij uiteindelijk in HET elftal van Giel en mocht als eindshow in het Paradiso optreden. Daarnaast heeft ze een duet geschreven en gezongen met Douwe Bob en is ze bezig met een eigen album.