Saor Patrol (uitgesproken als ‘shore’ en komt van het Gaelische woord ‘Saorsa’, wat vrijheid / vrijheid betekent), Schotland’s bekendste middeleeuwse rockband komt uit Centraal Schotland en Fife, het oude Keltische koninkrijk van Schotland.

Degenen die een live optreden van Saor Patrol hebben meegemaakt, vergeten nooit het gevoel van kracht dat de menigte voedt en het visuele beeld van hun live-ervaring. De energie die ze delen op het podium en met hun publiek tijdens een optreden, met hun levendige pipetunes en donderende drumritmes, stimuleert en prikkelt menig publiek.

Het geluid waarmee ze begonnen, werd ‘Tribal Rock’ genoemd. Toen ze de elektrische gitaar toevoegden, zeiden sommigen dat het “Celtic Rock” was. Toen ze met Motorhead een podium op een rockfestival in Engeland deelden, werd hun geluid door Lemmy zelf als “The Motorhead of Folk” aangeduid. Maar in de loop der jaren is hun geluid geĆ«volueerd tot wat nu wordt aangeduid als Scottish Medieval Rock. Een geluid dat je niet snel zult vergeten.

Hun geluid is origineel en van henzelf: Medieval Rock! En dat elke keer in een adembenemend tempo!

Hun verhaal is ook uniek:

Een aantal van de bandleden zijn verschenen in vele epische blockbusters zoals Gladiator, King Arthur, Robin Hood, The Eagle, Thor II en Macbeth en zelfs de nieuwste Transformers 5, Outlander en meest recent Outlaw King om er maar een paar te noemen. Deze jongens leiden een behoorlijk spannend en interessant leven!

Saor Patrols andere missie is om op elk moment de Clan Clanranald Trust voor Schotland en al zijn projecten te promoten. Duncarron behoort tot de vlaggenschepen van onderwijservaringen in Schotland. Vergeet niet om hun merchandise stand te bekijken, niet alleen voor allerlei leuke producten, maar ook voor informatie over hun project en prestaties.