The Dolmen zijn een meedogenloze organische rauwe Celtic Gypsy-rockband geboren in het graafschap Dorset, Engeland. Hun missie is om de geesten en zielen van een nog altijd groeiend publiek te infiltreren met hun oerritmes en krachtige spirituele vertolkingen.

The Dolmen werd opgericht door de charismatische songwriter & leadzanger, Taloch Jameson en na een aantal veranderingen door de jaren heen, is de huidige line-up solide sinds 2010, toen drummer, Chris Harris, zich bij het gezelschap aansloot. Josh Elliott, leadgitarist, voegde zich bij The Dolmen-familie in 2009 en Kayleigh Marchant, basgitaar en zang, werd lid in 2008. Na het veroveren van Europese podia vonden The Dolmen vervolgens Anja Novotny, die fluit en keyboard speelt in 2015 en Sebastiaan Hidding op viool in 2018.

Hun nieuwste album ‘Witches & Cunningfolk’ uitgebracht in 2018 is een teken van succes en een bewijs van de artistieke evolutie en het enthousiasme van de band. Voor de release van hun vorige album ‘NUADA’ werd The Dolmen genomineerd voor de ‘Bastaard Fantasy Award’ voor het Beste Album Internationaal èn de Beste Live Act Internationaal, welke beiden hebben gewonnen.