[:en]

The Dublin Legends (formerly known as The Dubliners) will play at the Rapalje Zomerfolk Festival 2017!

Who hasn’t heard of them: The Dubliners! These men formed one of the longest-established bands in the world and certainly one of the most successful. In 2012, John Sheahan quit the band and it seemed that after 50 years of Dubliners, the world had to do without these musical geniuses. But luckily this is not te case. The remaining members went on, now under the name The Dublin Legends, and continued their musical heritage. For Rapalje The Dubliners have always been a huge inspiration; for fans of both groups the show will therefore be extra special and unique!

[:nl]

Dit is geen 1 april grap! Niemand minder dan The Dublin Legends (voorheen The Dubliners) komen naar het Rapalje Zomerfolk Festival 2017!

Wie kent ze niet: The Dubliners! Deze mannen vormden een van de langstbestaande bands ter wereld en zeker een van de meest succesvolle. In 2012 stopte John Sheahan bij de band en leek het erop dat de wereld, na 50 jaar Dubliners, het ineens zonder deze muzikale grootheden moest stellen. Maar niets is minder waar. De overgebleven leden gingen verder, nu onder de naam The Dublin Legends, en zette hun muzikale erfenis voort. Voor Rapalje zijn The Dubliners altijd een enorm voorbeeld geweest; dit belooft dan ook zeker voor de fans van beide groepen een heel bijzonder optreden te worden!

[:de]

Niemand Geringeres als die Dublin Legends (vormals The Dubliners) kommen zum Rapalje Zomerfolk Festival 2017!

Wer kennt sie nicht: The Dubliners! Diese Männer formten eine der längstbestehenden Bands der Welt, und ganz sicher eine der erfolgreichsten. Im Jahr 2012 stieg John Sheahan bei der Band aus und es schien, dass die Welt nach 50 Jahren Dubliners plötzlich ohne diese großartige Band auskommen muss. Aber zum Glück kam es dann anders. Die verbliebenen Bandmitglieder machten einfach weiter – heute unter dem Namen The Dublin Legends – und setzten so ihr musikalisches Erbe fort. Für Rapalje sind die Dubliners immer eines der größten Vorbilder gewesen, das verspricht sicherlich für die Fans beider Gruppen ein ganz besonderer Auftritt zu werden!

[:]

nl_NL