[:nl]

Eindelijk mogen we de eerste band voor Zomerfolk 2020 bekendmaken, en wat voor één! Een van de bekendste en meest geroemde namen uit de Ierse muziek komt naar ons mooie festival: Dervish!

Dervish brengt al meer dan 25 jaar Ierse traditionele muziek op de wereld. Beschreven door de BBC als “een icoon van Ierse muziek”, speelde de band op festivals van Rio tot Glastonbury. Ze vergezelden de Ierse president op staatsbezoeken aan Letland en Litouwen en premier van Ierland op een handelsmissie naar China als culturele ambassadeurs die een time-out maakten voor een spontane sessie over de Chinese muur. Dervish heeft een line-up met enkele van de beste traditionele muzikanten van Ierland, voorgezeten door een van de bekendste zangers van het land, Cathy Jordan.

[:en]

Finally we can announce the first band for Zomerfolk 2020. One of the best known and most famous names in Irish music comes to our beautiful festival: Dervish!

Dervish has been bringing Irish traditional music to the world for over 25 years. Described by the BBC as “an icon of Irish music”, the band played at festivals from Rio to Glastonbury. They accompanied the Irish president on state visits to Latvia and Lithuania and Prime Minister of Ireland on a trade mission to China as cultural ambassadors who timed out for a spontaneous session on the Chinese wall. Dervish has a line-up with some of Ireland’s best traditional musicians, chaired by one of the country’s best-known singers, Cathy Jordan.

[:de]

Endlich können wir die erste Band für Zomerfolk 2020 ankündigen. Einer der bekanntesten und bekanntesten Namen der irischen Musik kommt zu unserem wunderschönen Festival: Dervish!

Dervish bringt seit über 25 Jahren traditionelle irische Musik auf die Welt. Die von der BBC als “Ikone der irischen Musik” bezeichnete Band spielte auf Festivals von Rio bis Glastonbury. Sie begleiteten den irischen Präsidenten bei Staatsbesuchen in Lettland und Litauen sowie den irischen Premierminister auf einer Handelsmission nach China als Kulturbotschafter, die eine spontane Sitzung an der chinesischen Mauer abhielten. Dervish hat eine Besetzung mit einigen der besten traditionellen irischen Musiker, unter dem Vorsitz von Cathy Jordan, einer der bekanntesten Sängerinnen des Landes.

[:]

nl_NL