Celtic Sparks

Ervaar de energie van Ierse dans met Celtic Sparks! Voor het eerst bundelen enkele van de meest getalenteerde Nederlandse muzikanten en dansers hun krachten. Hun debuutshow “A Trip to Ballygonefishin” staat vanaf 2023 in de theaters, met een show vol vingervlug spel, oorstrelende zang en dans waar de vonken vanaf spatten. Op Zomerfolk treedt de groep met een speciaal voor ons festival gemaakte show op; hoe bijzonder is dat!

Celtic Sparks volgt in de voetsporen van bekende shows als Riverdance en Lord of the Dance, waarbij Ierse muziek en dans op een overweldigende manier gepresenteerd worden. Met een grote groep dansers en muzikanten is Celtic Sparks een productie van formaat, waarbij het publiek getrakteerd wordt op een onvergetelijke ervaring. De show bestaat geheel uit originele composities en choreografieën, met een ruime variatie aan geluiden, van zoetgevooisde Keltische ballades tot de bekende roffelende Ierse tapdans.

De show wordt vormgegeven door danseres Rosalie Wagenaar, oprichtster van de Rose Irish Dance School, en musicus/componist Tijn Berends. De muziek wordt gespeeld door Annemarie de Bie (zang), Erwin Tuijl (piano), Philip Steenbergen (gitaar), Erik de Jong (accordeon), Anneke Eijkelboom (viool), Suzanne Berends (bodhrán), Michael Boere (uillean pipes), Annelies Pronk (dwarsfluit), en uiteraard door Tijn zelf. De dansers worden geselecteerd uit de topklas van de Rose Irish Dance School.

nl_NL