Culinaire verleiding

Ons festival is een feest van ontdekkingen. Niet alleen op muzikaal gebied, maar zeker ook qua eten. De eerste cateraars kun je al op deze pagina vinden, zodat je alvast kunt beginnen met watertanden. 

The Cooking Highlander

Na velen jaren in de beste keukens gewerkt te hebben dacht chef Peter Müller dat het tijd werd voor wat anders: barbecueën en op een bourgondische wijze eten serveren met pure smaken. Zijn liefde voor Keltische muziek en zijn vriendschap met Rapalje, zorgde voor een inmiddels klassiek recept.

The Cooking Highlander bereidt met liefde en zorg en met een keur aan verse, eerlijke ingrediënten heerlijke gerechten op de barbecue. Het pronkstuk van de collectie is een imposant gevaarte van 5 meter hoog en 3 verdiepingen, hout gestookt. De keuken wordt omringt door authentieke kramen, volledig in stijl.

Naast het heerlijkste vlees, brengt The Cooking Highlander ook zijn beroemde Knobibrood mee; dit mediterraanse brood, gebakken in knoflookboter en bestreken met kruidenkwark is een van de populairste gerechten van The Cooking Highlander. Je kunt deze basis zelf beleggen met onder andere olijven, tomatensaus, (geroosterde) ui, sambal en pepers. Niets moet, alles, mag dus ga je eigen gang en maak je eigen Knobi!

 

Bakblik

Met zelfgebouwde Mercedes foodtrucks reist Bakblik sinds 2012 stad en land af om leuke feesten en evenementen van goed eten te voorzien. Het aanbod is vers, zelfgemaakt en volledig plantaardig, vegan dus. Zelfs de grootste vleesliefhebbers geven toe dat ze dit toch wel érg lekker vinden en halen graag iets extra’s!

 

Koek & Zopie

De lekkerste koffie (specials) vind je bij Koek & Zopie.

 

Medieval Catering

Geen feestje is natuurlijk compleet zonder een heerlijke, Hollandse pannenkoek! In Melck, Meel & Eyeren worden in een razend tempo grote stapels heerlijke pannenkoeken gebakken!  Onze koekenbakkers draaien hun hand niet om voor de lekkerste pannenkoeken: naturel, met kaas of spek of natuurlijk allebei! En voor wie de pret niet op kan, staat er genoeg poedersuiker en stroop op de bar om het feestje compleet te maken. Kom vooral even langs om onze specials te checken!

 

Kürtőskalács Hilversum

De kürtõskalács is een traditionele zoete lekkernij, die zijn oorsprong vindt in Transsylvanië. Dit gerecht wordt door ons op ambachtelijke wijze bereid in de stand: het deeg wordt uitgerold, om een houten as gewikkeld en voorzien van een suikerlaag. De kürtõskalács wordt boven de smeulende kolen gegaard, totdat de suikerlaag is gekarameliseerd. Daarna wordt er een heerlijke topping naar keuze overheen gestrooid, zoals bv kaneel, vanille of walnoten. Deze snack wordt bij voorkeur warm van de BBQ gegeten en is een dag houdbaar.

 

IJssie voor mijn Meissie

“IJssie voor me Meissie” is een droom van Groningse nuchterheid en Amsterdamse dwaasheid, waarbij nostalgie, eerlijkheid, kindvriendelijk, fantasie en magie de boventoon voeren.
De kar is een reis door de vier jaargetijden waarbij je iedere keer iets nieuws ontdekt. Een ijsje kopen is een beleving voor jong en oud. Bij de eerste klanken van het belletje krijg je trek in een ijssie.

 

Everts Partycatering: fruit en sapbar

Ook dit jaar is Everts Partycatering er weer bij op Zomerfolk! Ons cateringbedrijf verzorgd naast de partycatering ook evenementencatering. Hierin hebben we dezelfde uitgangspunten: Vers huisgemaakt voedsel verkopen. Het gaat om vers gesneden fruitsalade en verse sinaasappelsap & smoothie. Kom tijdens Zomerfolk gezellig langs voor vers fruit & sap!

Wietse’s Pie

Reeds enkele jaren met veel plezier actief op de mooiste festivals in Nederland en Duitsland. 

De Engelse Pie is een van deeg gemaakt pasteitje met verschillende heerlijke, hartige vullingen. Absolute blijver in de smaken is de ‘Steak and Guinness’ Pie. (H)eerlijk rundvlees gaar gestoofd in Guinness bier. Maar ook Mushroom, Minced Lamb, Linzen-Curry gaan telkens mee. 

Naast de Pie gevuld met vlees hebben we natuurlijk ook vegetarische Pie; Spinazie Roquefort of Spinazie Feta. Maar ook vegan Pie, Mushroom Pie en Linzencurry Pie bijvoorbeeld.

.

Slingerchips

Heerlijke ambachtelijk bereide, versgebakken slingerchips van Kultura Catering. Deze knapperige lekkernij wordt gemaakt van verse aardappels en ter plekke gebakken. In 2 heerlijke smaken (zout en kruidenmix) en met een ruime keuze uit de lekkerste sauzen. De Slingerchips zijn bovendien vegan!

 

.

Guinness Bar

Geniet van heerlijke Guinness bij de Guinness bar van JK Veranstaltungsgastronomie.

Mead and more

Kom mede drinken bij de medebar.
nl_NL