Fling

Intieme en meeslepende Iers traditionele muziek .

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals
als de eigen composities de platgetreden paden, door de zeer eigenzinnige aanpak.

De laatste jaren reisde Fling met vier verschillende muziekprogramma’s langs de theaters van Nederland en dit met veel succes.

Na de theaterzalen brengt Fling nu een nieuw intiem programma, op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit en is veel gevraagd als docent. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evert Jan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Dit alles resulteert in een buitengewoon aanstekelijk en toverachtig geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

Speciaal voor Zomerfolk spelen ook Pieter Wentzel (bodhrán en zang) en Annamarije van der leest (fiddle, zang) mee.

nl_NL