Itchy Fingers

Multi-instrumentalisten Erik de Jong en Tijn Berends speelden al enkele jaren samen muziek bij de sessies in O´Ceallaigh´s Pub in Groningen, toen zij begin 2012 besloten hun muzikale vaardigheden te bundelen in deze band op zakformaat. Ruim zeven jaar later is de lol er nog lang niet af. Bij hun optredens op de podia van verschillende Nederlandse folkfestivals (Elfia, Archeon Midwinterfair, Keltfest, Cadansa), ceilidhworkshops, folkbals, luisterconcerten en uiteraard nog steeds regelmatig bij sessies, laten Erik en Tijn zien dat ze nog steeds enorm veel plezier beleven aan de muziek. De verschillende CD´s van het duo (een derde is momenteel in de maak) laten duidelijk horen dat de muzikale mogelijkheden nog lang niet uitgeput zijn, dus voorlopig blijft dit duo lekker doorspelen.

Erik
Erik de Jong staat terecht te boek als een van de beste accordeonisten van Nederland. Hij speelt piano-accordeon, bodhrán en tinwhistle, en is bekend van onder andere The Doggy Few, de Assassenachs en Hoppah!. Ook speelde hij samen met beroemde muzikanten als Roy Gullane (Tannahill Weavers), Linde Nijland en Annemarie de Bie (Fling). Hoewel hij met Itchy Fingers vooral Ierse en Schotse muziek speelt, beperkt zijn repertoire zich daar niet toe – ook in de balfolk is hij niet onbekend, en met HoppaH! speelt hij zelfs af en toe een stukje balkanmuziek.

Tijn
Multi-instrumentalist Tijn Berends begeeft zich sinds 2009 in de Nederlandse folkscene. Waar hij ooit begon met slechts een stoffige speelgoedmondharmonica heeft zijn instrumentarium zich rap uitgebreid. Wanneer Tijn met Erik het podium beklimt staan er dan ook een gitaar, een Ierse bouzouki, een concertina en uiteraard zijn mondharmonica te wachten. En wanneer het bespelen van al deze instrumenten hem te veel wordt beschikt hij altijd nog over zijn stem – een instrument op zich.

Naast Itchy Fingers speelt Tijn nog in de formaties Four of a Kind en Withershins.

nl_NL