De muzikale evolutie van Old Blind Dogs begon in 1992 in Aberdeen met wortels die groeiden uit de eclectische muziekscene die begin jaren negentig bloeiden in de Granite City. Vier muzikanten met zeer verschillende muzikale achtergronden kwamen samen om een fulltime professionele tourband te creëren met als doel de rijke traditie van liedjes en melodieën uit het noordoosten van Schotland op een internationaal podium te presenteren.​

Zoals veel van de vroege Schotse folkbands heeft de line-up van Old Blind Dogs door de jaren heen onvermijdelijke veranderingen ondergaan, maar de kernwaarden in het muzikale hart van de band blijven krachtig kloppen. De huidige bezetting van de band houdt al enkele jaren stand en bestaat uit vier van de beste traditionele muzikanten van Schotland, die aan de top van hun kunnen staan. Origineel lid Jonny Hardie (viool/zang) wordt bijgestaan door Aaron Jones (cittern/gitaar/zang), Ali Hutton (doedelzak/fluiten) en Donald Hay (percussie/zang) en samen vormen ze momenteel een van de populairste live groepen van de traditionele Schotse muziekscene.

Als recente deelnemers aan de BBC ALBA Scots Trad Music Awards ‘Trad Music Hall of Fame’ vierden de “Dugs” in 2022 hun 30-jarig bestaan. Op nog vele jaren Old Blind Dogs!

nl_NL