Paul Watchorn, de leadzanger van een van de wereld’s bekendste folkbands The Dublin Legends (voorheen bekend als The Dubliners) brengt zijn eenmansshow naar Zomerfolk! Met liedjes en verhalen over Ierland verovert hij wereldwijd de harten van muziekliefhebbers en houdt zo de Ierse tradities levend.

Paul is een echte ‘Dub’. Hij wordt beschouwd als een van de beste 5-snaar banjospelers in Ierland en heeft als zodanig over de hele wereld gespeeld. Hij is ook een ervaren gitarist en zanger. Muziek zit in de familie van Paul; zijn broer Patsy was jarenlang bij The Dublin City Ramblers, The Dubliners en tot voor kort The Dublin Legends.

Door de jaren heen heeft Paul met veel verschillende artiesten gespeeld, waaronder zijn broer Patsy. Hij was een van de leadzangers van Derek Warfield van The Wolfetones en toerde al meer dan vier jaar met hem als Derek Warfield and The Sons of Erin Band van The Wolfetones. In die tijd speelde hij in de hele VS, Engeland, Schotland, Spanje, Frankrijk en Duitsland en toerde hij uitgebreid door Ierland. Sindsdien bleef Paul touren door Ierland en Groot-Brittannië als Paul Watchorn en The Sons of Erin Band.

Paul begon zijn carrière als professionele snookerspeler en speelde in die jaren in veel van de rankingtoernooien, maar de aantrekkingskracht en de liefde voor de muziek en zang waren te groot om te negeren, dus wijdde hij er al zijn tijd aan. Paul is nooit gelukkiger dan wanneer hij op het podium staat en dat is te zien en te horen.

nl_NL