Rapalje


Geen Rapalje Zomerfolk Festival zonder Rapalje! Rapalje is een bekroonde band uit de Schotse en Ierse folkmuziekscene. Na bijna 3 decennia gaan ze nog altijd lachend door het leven en hebben ze hun publiek betoverd met gepassioneerde en levendige optredens op honderden podia over de hele wereld. De groep combineert traditionele instrumenten zoals de doedelzak, viool, fluiten en bodhráns met zang uit het hart en een flinke dosis humor, waardoor ze geliefd zijn, waar ze ook spelen. Rapalje, wat “schavuit” of “vlegel” betekent, heeft talloze concerten gegeven en meer dan 10 albums uitgebracht. De band heeft verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen, waaronder de Best Live Act Award bij de Fantasy Awards in 2015 en 2018. In de loop der jaren heeft Rapalje de reputatie gekregen van een van de meest vermakelijke en dynamische folkbands die er zijn. Hun kenmerkende chaos en de manier waarop ze altijd tijd vrijmaken voor hun enorme aanhang van fans is wat de muzikanten zo populair maakt.

Of je nu wordt meegesleept door hun opzwepende deuntjes, geïntrigeerd raakt door hun historische flair of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke live-ervaring, Rapalje is een band die je niet mag missen. Ze blijven de vlaggendragers van de folk- en Keltische muziek, en hun muzikale reis is nog lang niet voorbij. Laten we zingen, dansen en samen genieten. Laten we samen 30 jaar Rapalje vieren!

Tijdens het Rapalje Zomerfolk Festival pakken ze altijd extra uit. Naast hun eigen shows zullen er ook een paar unieke optredens zijn met enkele van de andere aanwezige bands. Kortom: deze mag je niet missen!

Rapalje zal beide festivaldagen optreden op de Main Stage.

nl_NL