Studio 117 Crazy Drummers is een slagwerkerscollectief uit Odessa dat uitsluitend uit vrouwen bestaat. Vanuit de studio krijgen zij les in klassieke dans, jazz en tapdans, slagwerk en drama. Bewapend met state of the art ‘marching drums’ en prachtige kostuums zetten ze vervolgens met hun ( internationale) optredens de omgeving in vuur en vlam: drums meet choreografie.  Een fraaie eend in de bijt in de line up van zowel Zomerfolk als Groningen Brass Experience.

De mannelijke begeleiders van de band keerden terug om te vechten en de dames bleven achter. Ze verblijven  nu al meer dan 3 maanden in Nice maar kunnen daar niet langer blijven. Het plan is om via Nederland, Duitsland en Polen terug te gaan naar Odessa als het daar veilig genoeg is.

ZOMERFOLK & GRONINGEN BRASS EXPERIENCE SLAAN HANDEN INEEN

Na twee jaar afwezigheid is Zomerfolk op 11 en 12 juni terug op het live toneel en is er van 9 tot 12 juni de vuurdoop van een fonkelnieuw festival in de stad met festival Groningen Brass Experience. Maar wat verbindt beide festivals? Optredens van de Oekraïense muzikanten van Studio 117 Crazy Drummers. Tijdens het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zat de groep vast in Frankrijk. Via een internationaal festivalnetwerk kwam het luisterrijke gezelschap in het vizier van de Groningers en werden er nadere spijkers met koppen geslagen door de beide festivals. Door (materiele) hulp en een fraai plekje in de programmering van beide festivals kan de terugreis worden begonnen.

nl_NL