The Freelancers

The Freelancers is een 3-koppige band gevestigd in Groningen, NL. De muziek is een mengelmoes van folk, rock en origineel materiaal gespeeld met bodhran, gitaren en viool en begeleid door harmonieuze zang. De liveshows zijn een feest van humor, passie en vurige muziek.

Gerry werd geboren in Dublin en groeide op aan de noordkant van de binnenstad, hij ontwikkelde al op jonge leeftijd een interesse in muziek, aangemoedigd door een jonge Phil Lynnott (Thin Lizzy) en anderen. Gerry werd bekend om zijn uitzonderlijke stem en ontwikkelde deze in de jaren zeventig door in het gig-circuit te spelen met bands als U2 en The Boomtown Rats. Hij kwam begin jaren tachtig naar Duitsland en speelde in het Irish Pub-circuit.

Sebastiaan Hidding (Wagenborgen, Nederland) is een zeer getalenteerde violist en zanger met een unieke en gevoelige muziekstijl die hem helpt om, in plaats van alleen maar door de bewegingen te gaan, volledig op te gaan in de muziek wanneer hij optreedt. Sebastiaan’s stem is ook een kracht om rekening mee te houden, en geeft opnieuw een diepere dimensie aan het vocale werk aan de bands waarin hij speelt.

Zijn ervaringen als busconducteur op de 46A Dublin-bussen hebben de stijl van Peter zijn bodhranspel sterk beïnvloed. Deze muzikant in hart en nieren stopt alleen met praten om een ​​gedicht voor te dragen of een waanzinnig lied te zingen… Peter is een fantastische en veelzijdige muzikant. Hij is mede-eigenaar van de O’Ceallaigh Irish Pub in Groningen, de plek waar het allemaal begon voor Rapalje Celtic Folk Music. De Freelancers spelen vaak in de kroeg voor wie net als wij geen genoeg kan krijgen van deze geweldige band!

nl_NL