The Tannahill Weavers

“De muziek mag dan puur ouderwets Keltisch zijn, de gedrevenheid en het enthousiasme doen denken aan rechttoe-rechtaan rock-’n-roll.” – Winnipeg Vrije Pers

“Een bijzonder welsprekende mix van oud en nieuw.” -New York Times

Geboren uit een sessie in Paisley, Schotland, en vernoemd naar de historische weefindustrie van de stad en de plaatselijke dichter Robert Tannahill, hebben de Tannahill Weavers internationale naam gemaakt met hun bijzondere soort Keltische muziek, waarbij ze de schoonheid van traditionele melodieën vermengen met de kracht van moderne ritmes. Als een van ‘s werelds belangrijkste traditionele Keltische bands omvat hun gevarieerde repertoire de eeuwen met door vuur aangedreven instrumentale nummers, actuele liederen, originele ballades en ‘slaapliedjes’ en humoristische verhalen over het leven in Schotland.

Sinds 2021 worden ze vergezeld door de energieke doedelzakspeler en violist Iain MacGillivray, die tevens de jongste clanleider van Schotland is. Iain, een vloeiende Gaelische spreker, heeft aan fantastische producties als Outlander en Men in Kilts gewerkt, en heeft de afgelopen jaren voor een enorme lijst sterren en hoogwaardigheidsbekleders opgetreden. Terwijl de band de nominatie viert van hun 18e opname, Òrach (“Golden” in het Gaelic) als album van het jaar, en zichzelf als band van het jaar, hebben ze zich stevig gevestigd als een van de beste groepen op het concertpodium. Van gevoelige ballades tot opzwepende reels en jigs, de verscheidenheid en het bereik van het materiaal dat ze uitvoeren wordt alleen geëvenaard door hun enthousiasme en levendige Keltische geesten.

 

nl_NL