[:nl]

 Openingstijden festival

zaterdag 6 juni 2020: 12:00 – 00:00 uur

zondag 7 juni 2020: 12:00 – 20:00 uur

Locatie:

Stadspark Groningen

Paviljoenlaan 5

9727 KE Groningen

DSC_0010

Toegankelijkheid minder validen

 Het Rapalje Zomerfolk Festival is ook toegankelijk voor minder valide bezoekers. Wij raden minder valide bezoekers wel aan rekening te houden met een festival terrein met gras waar onder meer het weer invloed kan hebben op de conditie daarvan.

Vervoer:

Openbaar vervoer

Vanaf Groningen Centraal Station kun je ongeveer elk kwartier bus 10 (richting Hoornse Meer/Martini Ziekenhuis) pakken; je stapt uit bij halte Concourslaan. Het is dan nog 15 minuutjes lopen naar het Rapalje Zomerfolk Festival en de Camping Stadspark. Vanaf de bushalte zal de route worden aangegeven met bordjes.

Na einde festival met de bus terug? Ook dit kan! Bij bushalte Kamerlingh Onnesstraat (in de straat schuin tegenover de uitstaphalte aan de Concourslaan) rijdt tot 00:43 uur nog lijn 10 (richting Korrewegwijk via Grote Markt) naar het Centraal Station en het centrum.

Bus gemist? Bel dan een van de vele taxicentrales in Groningen of loop naar het Centraal Station (15-20 minuutjes lopen vanaf halte Concourslaan)

Auto

Er is een grote parkeerplaats bij het Gasunie gebouw, circa 100 meter van het terrein, waar u gratis kunt parkeren. Parkeermedewerkers zullen u er naar toe begeleiden.

Lopen/fiets

Vanaf het Centraal Station Groningen is het ongeveer 30 minuten lopen naar het Rapalje Zomerfolk Festivalterrein. Het terrein is ook goed met de fiets bereikbaar. Er zijn ruim voldoende fietsenrekken aanwezig om je fiets te kunnen parkeren.

Verblijf:

Je kunt bij Zomerfolk blijven slapen, namelijk op Camping Stadspark. Deze ligt op steenworp afstand van het festivalterrein. Wij raden aan om vroeg te reserveren, zeker als je een camper hebt aangezien de camping elk jaar weer vol zit.

Camping Stadspark

Campinglaan 6

9727 KH Groningen

Tel : (+31) (0)50 – 5251624

E-mail: info@campingstadspark.nl

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hotel in de buurt:

City Hotel Groningen

Mercure Hotel

Martini Hotel

Hotel De Doelen

Hotel Friesland

Hotel Schimmelpenninck Huys

Bovendien zijn er verschillende hostels in Groningen, zoals:

Drie Gezusters Hostel

BudGett

Pension Tivoli

[:en]

 Opening hours festival

Saturday 6 June 2020: 12 pm – 12 am

Sunday 7 June 2020: 12 am – 8 pm

Location:

Stadspark Groningen

Paviljoenlaan 5

9727 KE Groningen

The Netherlands

DSC_0010

Accessibility disabled

The Rapalje Zomerfolk Festival is also accessible for disabled visitors. We encourage disabled visitors to take into account the festival site is with grass of which the condition can be affected by the weather.

Transport:

Public Transport

From Groningen Central Station you can take bus 10 (towards Hoornse Meer / Martini Hospital) approximately every 15 minutes; you get off at the Concourslaan stop. It is then a 15 minute walk to the Rapalje Zomerfolk Festival and the Camping Stadspark is a little bit further. From the bus stop the route will be indicated with signs.

Return by bus after the festival? This is also possible! At the Kamerlingh Onnesstraat bus stop (in the street diagonally opposite the Concourslaan stop you got out), line 10 (towards Korrewegwijk via Grote Markt) runs to Central Station and the city center until 00:43.

Missed the bus? Then call one of the many taxi companies in Groningen or walk to Central Station (15-20 minutes walk from the Concourslaan stop)

Walking/Cycling

There is a large parking near the Gasunie building, only 100 meters from the festival terrain. Here you can park for free. Park attendants will lead you there.

Walking/Cycling

From Groningen Central Station it is about a 30 minute walk to the Festival terrain. You can also come by bike. There are many bike standards near the festival site to park your bike.

Accommodation

It is possible to spend the night at Zomerfolk. There is a campingsite next to the festival terrain. Please make sure you reserve a spot early (especially if you have a campervan) because space is limited and the camping is always full.

Camping Stadspark

Campinglaan 6

9727 KH Groningen

The Netherlands

Tel : (+31) (0)50 – 5251624

E-mail: info@campingstadspark.nl

Or a hotel nearby:

City Hotel Groningen

Mercure Hotel

Martini Hotel

Hotel De Doelen

Hotel Friesland

Hotel Schimmelpenninck Huys

There are also several budgett hostels in Groningen:

Drie Gezusters Hostel

BudGett

Pension Tivoli

[:de]

 Öffnungszeiten Festival

Samstag  6. Juni 2020: 12:00 – 00:00 Uhr

Sonntag 7. Juni 2020: 12:00 – 20:00 Uhr

 Adresse:

Stadspark Groningen

Paviljoenlaan 5

9727 KE Groningen

Die Niederlande

DSC_0010

Zugänglichkeit für behinderte Besucher

Der Rapalje Zomerfolk Festival ist auch gut zugänglich für behinderte Besucher. Es wird empfohlen, dass behinderte Besucher wissen, dass das Festivalgelände eien große Rasenfläche mit Parkcharakter ist, auf dem das Wetter die Bedingungen  beeinträchtigen könnte.

Anfahrt

Öffentliche Verkehrsmittel

Vom Hauptbahnhof Groningen kannst du etwa alle 15 Minuten den Bus 10 (Richtung Hoornse Meer / Martini Hospital) nehmen. Du steigst an der Haltestelle Concourslaan aus. Das Rapalje Zomerfolk Festival und den Camping Stadspark erreichst du nach einem 15-25 minütigen Spaziergang. Ab der Bushaltestelle wird die Route mit Schildern angezeigt.

Rückfahrt mit dem Bus nach dem Festival? Das ist auch möglich! An der Bushaltestelle Kamerlingh Onnesstraat (in der Straße schräg gegenüber dem Ausgang Concourslaan) fährt die Linie 10 (Richtung Korrewegwijk über den Grote Markt) bis 00:43 Uhr zum Hauptbahnhof und ins Zentrum.

Den Bus verpasst? Dann rufst du eines der vielen Taxizentren in Groningen an oder gehst du zum Hauptbahnhof (15-20 Minuten zu Fuß von der Concourslaan-Haltestelle)

Auto

Es gibt einen großen Parkplatz beim “Gasunie” Gebäude, ca. 100 Meter vom Gelände entfernt. Dort können Sie gratis parken. Freiwillige Helfer werden Sie auf dem Parkplatz einweisen.

Laufroute

Vom Bahnhof sind es ca. 15 Min. zu Fuß zum Festival Gelände. Das Gelände ist auch gut mit dem Fahrrad erreichbar. Es sind reichlich Fahrradständer vorhanden.

Unterkunft

Sie können auch beim Zomerfolk übernachten, nämlich auf dem Campingplatz Stadtpark. Dieser ist nur wenige Schritte vom Festivalgelände entfernt. Wir empfehlen dir, früh zu buchen, besonders wenn du ein Wohnmobil hast, da der Campingplatz jedes Jahr voll ist.

 

Camping Stadspark

Campinglaan 6

9727 KH Groningen

Die Niederlande

Tel : (+31) (0)50 – 5251624

Hotels:

City Hotel Groningen

Mercure Hotel

Martini Hotel

Hotel De Doelen

Hotel Friesland

Hotel Schimmelpenninck Huys

Hostels:

Drie Gezusters Hostel

BudGett

Pension Tivoli

[:]

nl_NL