In samenwerking met A History Publisher is er dit jaar een prachtige schrijf- en stripmarkt op Zomerfolk, hieronder alvast een voorproefje van een aantal creators die aanwezig zullen zijn.

Coco Ouwerkerk (1992, online bekend als Colourbee) is een striptekenaar/animator, geboren en opgegroeid in Arnhem. Twee jaar studie gedaan op ArtEZ Comic Design en drie jaar HKU 2D-animatie en daar haar HBO-diploma behaald. Ze heeft sinds 2016 zelf “Smallpress” stripboeken uitgebracht, waaronder: Colourbee in de Pocket, L.O.C.O, The Meeting, en samen met twee vrienden de manga Oyasumi.December 2017 is haar debuutalbum verschenen, Acception #Losers, uitgebracht door Uitgeverij Syndikaat. Dit album werd genomineerd voor “Jeugdalbum van het Jaar” in 2018. Sinds Januari 2019 word Acception samen met WEBTOON uitgegeven als digitale strip, die gratis in het Engels, Frans en Spaans te lezen is op de WEBTOON app. Acception is Coco’s grootste succes. Met meer dan 800.000 volgers kan ze deze stripserie op dit moment haar vaste baan noemen. Op WEBTOON zijn nu 5 albums te lezen in het Engels met elke week een nieuwe pagina. In Nederland zijn nu deel 1: #Losers, en deel 2: #Friendship, verkrijgbaar als stripalbums.

Instagram: https://www.instagram.com/colourbee4/

WEBTOON: https://www.webtoons.com/en/drama/acception/list?title_no=1513

 

 

Bonsart Bokel is de maker van het Youtube kanaal Radio Retrofuture en de documentaireserie The Steampunk Beginners Guide. Op zijn podcast heeft hij meer dan honderd leden van de Steampunk gemeenschap geïnterviewd, waaronder schrijvers en stripillustratoren. Na tien jaar over Steampunk te hebben gesproken vond hij het tijd om verhalen te schrijven. Dit werd een korte verhalenserie genaamd The Association of Ishtar – een multiversum van Steampunk avonturen en horror. De ambitie is om een crowdsourced universum te creëren waarin de lezers de plaats inneemt van de onderzoekers die nieuwe werelden verkennen en de geheimen van de Association of Ishtar ontdekken.

Website: https://www.associationofishtar.com/

Youtube: https://www.youtube.com/c/radioretrofuture

Facebook: https://www.facebook.com/D.A.H.J.Lexicon/?locale=nl_NL

Instagram: https://www.instagram.com/p/CsOIUmNMavc/

 

 

 

 

Greetings, the name is A.J. Hodes, and I am a comic book writer from the Netherlands with the blood of two continents running through his veins. Plus, I have a passion for history, reading, videogames, music, and the visual medium of comics. My roots lie in the Franco European comics I grew up with and seinen mangas like Golden Kamuy, Hadashi No Gen and Vinland Saga. I would like to thank everyone on my team who contributed to Jaguar Warrior Issue 1. A special thanks goes to my artist, editor and all-around good chap NEF for providing me with the artwork to bring the story of Jaguar Warrior to life, Amalia Art for providing me with the amazing title logo, my followers on social media, my family and friends who supported me in this endeavor, Mike Jimmy (Life on Cora) for helping me making the files print ready and for letting me attend this writer’s market at Rapalje Zomerfolk 2023. Finally, I hope you folks enjoy this story as much as me and NEF loved creating it.

-A.J. Hodes

Website: https://thejaguarwarrior.com/about/

Twitter: https://twitter.com/HodesAj

 

Kimberly & Geoffrey Legito-Geelen zijn een koppel die op conventies door het leven gaan als Kimmicomics en Geoscrolls. Ze werken samen aan Strips, Manga’s en D&D avonturen, waarbij ze gebruik maken van folklore, cryptid en Lovecraftian invloeden. Kim staat bekend om haar werk in Oyasumi, Ripple en als onderdeel van de zogenoemde “Nieuwe Garde”. Geo staat voornamelijk bekend als haar vaste schrijver maar is zelf naam aan het maken als heuse Dice-Deity en Tabletop schrijver. Op het moment hebben ze een Kickstarter lopen voor met een verhaal waarin katten tegen monster van buitenaf vechten om hun baasjes te beschermen vanwege een eeuwenoud verbond. Dus mocht je van katten, D&D, dobbelstenen, Fantasy en/of Horror houden kom dan vooral langs bij hun stand. En schroom niet om Kim voor een commissie te vragen mocht je iets unieks in gedachte hebben.

 

Website: https://kimmicomics.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/Kimmicomics/

Instagram: https://www.instagram.com/kimmicomics/ https://www.instagram.com/geoscrolls/

Tumblr: https://kimmicomics.tumblr.com/

Twitter: https://twitter.com/geoscrolls?lang=nl

Twitch: https://www.twitch.tv/geoscrolls?lang=nl

Mike Jimmy de Bruin is uitgever, animator en striptekenaar met een liefde voor de natuur, rare kleine diertjes, en vreemde werelden. Deze onderdelen zijn allemaal terug te vinden in de stripserie ‘Het leven op Cora’, die hij onder zijn eigen label Faeries and Ents uitgeeft. Verder realiseert hij veel tekenwerk op aanvraag voor zowel lijn- en letterwerk voor strips, als bedrijfslogo’s en tattoos. Mocht zijn stijl je aanspreken? Spreek hem dan vooral aan op Rapalje, of neem contact met hem op via de onderstaande socials. De uitgeverij Faeries and Ents is actief sinds 2018 met een liefde voor sciencefiction en fantasy boeken en strips. Met zes gepubliceerde series hebben ze van alles te bieden voor alle leeftijdscategorieën. Dit jaar staan ze met het debuut van hun nieuwste boek, Het Leven Op Cora – Fru en de Bouw Bloesem, op Rapalje Zomerfolk! Hopelijk zien we je daar!

Website: https://www.faeriesandents.com/

Twitter: https://twitter.com/and_ents

Facebook: https://www.facebook.com/faeriesandents

nl_NL