Top Folk Playlist 2015

Top Folk Playlist 2015

[:en] To get in the mood for our festival we have created another amazing playlist![:nl] Om in de stemming te komen voor ons festival hebben wij weer een geweldige playlist voor jou gemaakt![:de] Um schon mal richtig in Festivalstimmung zu kommen, haben wir wieder...
Programma online!

Programma online!

LET OP: dit programma is op 8 juni bijgewerkt! We hebben zojuist het programma online gezet: deze vindt je hier!

Automobilisten opgelet!

Automobilisten opgelet! Helaas hebben wij gisteren vernomen dat, door oorzaken die buiten onze macht liggen, niet de gehele parkeerplaats bij de Gasunie beschikbaar zal zijn op de zaterdag van Zomerfolk. Daarom adviseren wij iedereen die uit Groningen stad zelf komt,...
Crazy Drummers – Studio 117

Crazy Drummers – Studio 117

De volgende aankondiging is misschien wel onze meest bijzondere! Wij hebben de eer om Crazy Drummers/Студия-117 beide dagen op ons fijne festival te mogen verwelkomen. Dit slagwerkerscollectief uit Odessa bestaat uitsluitend uit vrouwen, omdat de mannen terug naar...
Sunfire!

Sunfire!

Een Sunfire show staat garant voor een energieke ervaring met veel muzikaal geweld, waarbij ook een incidentele wals niet geschuwd wordt. Bij een optreden van Sunfire waan je je in een oude western, dus trek je hoed uit de mottenballen en grijp je lasso!
Moti!

Moti!

Troubadour Moti Rymarczuk is als straatzanger in Groningen een bekend muzikant. Voor de tweede keer mogen we deze muzikant in hart en nieren nu verwelkomen op Zomerfolk.
The Shannons!

The Shannons!

The Shannons wordt gevormd door de Ierse muzikant Noel Shannon en Lynn Shannon geboren in Deventer. We wisselen van leadzang en harmonies en spelen beiden gitaar en mandoline. Een prettig akoestisch geluid voor elk publiek.
William!

William!

William kennen we natuurlijk allemaal van Rapalje. Ook als solo artiest is hij erg succesvol en daarom staat hij ook twee dagen tijdens Zomerfolk op de Pub Stage. En wie weet neemt hij weer twee heel bijzondere gastmuzikanten mee!
Claymore!

Claymore!

Als Claymore rockt, zwaaien Schotse vlaggen in het publiek, trilt de grond van stampende voeten en draaien kilts in het rond.
Flannery!

Flannery!

Zomerfolk zonder Flannery kan natuurlijk niet! Deze Keltische folkrockband heeft maar één missie: een feest bouwen dat het publiek niet snel zal vergeten.
Fling!

Fling!

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden, door de zeer eigenzinnige aanpak. Fling speelt op zaterdag op de Pub...
nl_NL