Het Rapalje Zomerfolk Festival is sinds 2013 hèt evenement waar ieder jaar fantastische muziek, spectaculaire shows, heerlijk eten en drinken en een uitgebreide markt samenkomen voor een onvergetelijk weekend in het hartje van Groningen!

Live Muziek

De beste bands uit binnen- en buitenland treden gedurende 2 dagen op. Je wordt dan ook meegenomen op een ongelooflijke reis door de wereld van de folkmuziek. Van traditionals tot folk-rock en alles dat er tussenin zit: op Zomerfolk komt het voorbij! Of je nu staat te dansen vooraan bij het podium of ergens rustig achteraf in het gras achterover zit; de hele dag door klinkt er muziek!

foto2


Entertainment

Naast een uitgebreid muziekprogramma is er op Zomerfolk veel meer te zien en te beleven, zoals verhalenvertellers, re-enactment, dansworkshops en natuurlijk onze beroemde spectaculaire vuurshow!

IMG_2320


Kinderdorp

Het Rapalje Zomerfolk Festival is een festival voor alle leeftijden. Daarom stellen we elk jaar een uitgebreid programma voor kinderen samen. In het Kinderdorp kunnen kinderen onder begeleiding aan een heleboel activiteiten meedoen, zoals zwaardvechten en boogschieten. Ook zijn er Highlandgames voor kinderen. Hier kunnen ze met onder andere hoefijzer gooien, boomstam werpen, spijker slaan en kogelstoten. Bovendien kunnen ze hiermee een certificaat en een medaille verdienen! Kortom kinderen zijn de hele dag vermaakt van muziek tot activiteit. Een leuk uitje voor het hele gezin.

_MG_0103


Eten & Drinken

Natuurlijk kun je op het Rapalje Zomerfolk Festival ook genieten van heerlijk eten en drinken. Heerlijk gegrild vlees, vers fruit, soep, pannenkoeken, poffertjes en snoep zijn slechts een kleine greep uit het aanbod en ook qua drinken is er een ruime keuze. Naast de meer bekende selectie aan frisdranken, bier en wijn kan er ook genoten worden van een lekkere beker mede (honingwijn) of een goeie whiskey!

foto5

Keltische markt

Op Zomerfolk staat een uitgebreide markt waar een grote verscheidenheid aan spullen te koop is: bijzondere en unieke kleding, sieraden, viltproducten, beeldjes, muziekinstrumenten, snoep en nog veel meer!

_MG_0127

De organisatie

Het Rapalje Zomerfolk Festival is een initiatief van de Nederlandse folkband Rapalje, bestaande uit Maceál, Wiliam, Dieb en David. Al twintig jaar touren zij door Europa, een enthousiaste schare fans achterlatend. Folk, eerlijk en puur, dat is het devies. Met liefde gespeeld en met enthousiasme ontvangen. Dit komt dan ook sterk naar voren in het Rapalje Zomerfolk Festival, waar muziek centraal staat en het leven gevierd wordt. Het motto van de band is dan ook het motto van het festival geworden: ‘Be Easy and Free’!

 

Wil je meer zien van wat er allemaal te horen, te zien en te doen is op ons festival? Maak je keuze in het drop-down menu bovenaan deze pagina.

nl_NL