Met talent, passie en ambitie kun je een eind komen. Waarvan akte in the story of life van The Kilkennys. Vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny deelden hun passie voor muziek, stichtten een band en zetten menig pub op stelten. Twaalf jaar later heeft het viertal zijn repertoire vanuit de pubsferen naar wereldniveau getild en hebben ze een grote schare fans in Europa en Amerika. De formule achter het succes is de unieke blend tussen de bandleden, die vocaal en instrumentaal net zo bij elkaar horen als de whisky en het glas.

The Kilkenny’s hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken. Inmiddels is hun naam synoniem aan moderne Ierse muziek.

Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers ‘The Spanish Lady’, ‘Tell Me Ma’ en ‘Whisky In The Jar’. Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen ze elke zaal en elk festival gemakkelijk mee.

Na eerst heel Ierland veroverd te hebben, vormden Ierse festivals in Europa en de VS hun springplank naar het internationale toneel. Zoals voor een 15.000 koppig publiek tijdens de Zwarte Cross in Nederland. Maar waarheen hun reizen hen ook voeren, ze blijven hun wortels koesteren en hun geliefde thuishaven Kilkenny reist altijd mee in hun muziek. The Kilkennys stonden in 2016 en 2018 al op Zomerfolk. En nu spelen ze op de zondag van onze 10-jarige jubileum editie!

The Kilkennys spelen op zondag 2 juni op de Main Stage.

nl_NL