The Shannons

Een folkband met een unieke sound. Ben je gek op country, folk, Americana en Ierse meezingers? Bezoek dan een show van The Shannons en je komt helemaal aan je trekken. Met muziek van o.a. Dolly Parton, The Pogues, Dropkick Murphy’s, Johnny Cash, Mumford & Sons, The Dubliners en nog vele anderen. Daarnaast spelen The Shannons hun eigen werk, dat precies binnen dit genre valt. Noel en Lynn Shannon hebben samen jarenlang door Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden opgetreden als muzikanten in het Ierse muziek circuit. Toevallig zijn ze beiden al vanaf hun kindertijd liefhebbers van countrymuziek. Het was dan ook al lange tijd een grote wens om een band te vormen rond countrymuziek en hun andere muzikale favoriet, Ierse folk.
Ze vinden het heerlijk om naast de vele bekende Ierse muziek een uitstapje te maken naar bijvoorbeeld een bekend nummer als Jambalaya of Hello Mary Lou.

Sinds 2022 voegde Paddy Ryan zich zo af en toe bij de band (ex- “Seven Drunken Nights”) De 3 hadden een goede muzikale klik en de banjo virtuoos is nu een vaste waarde in de band.

Noel Shannon (IRL); Zang, gitaar, mandoline, harmonies
Geboren en getogen in Cork, Ierland en daarmee opgegroeid met Ierse muziek. In 1993 is Noel naar Nederland geëmigreerd en ook in Nederland altijd actief geweest als muzikant.

Lynn Shannon (NL); Zang, gitaar, mandoline, harmonies
Lynn komt uit de Hanzestad Deventer. Op haar 14e is ze begonnen met muziek maken en is er sindsdien niet meer mee gestopt. Haar stem doet denken aan het stemgeluid van Janis Joplin en Alanis Morissette. En daarnaast heeft haar stem een zeer geschikt geluid voor… countrymuziek!

Paddy Ryan (IRL);   Banjo, elektrische gitaar, bas, harmonies
Paddy Ryan komt net als Noel uit Ierland heeft jarenlang ervaring in de muziekwereld en is een belangrijk lid van The Shannons. Hij heeft jarenlang als banjospeler deel uitgemaakt van de theatervoorstelling ‘Seven Drunken Nights” a tribute to the Dubliners en heeft daarmee door Europa getourd.

The Shannons nodigen je uit om mee te zingen en dansen en geven graag een onvergetelijke ervaring. Stilzitten is geen optie!

Wat vinden anderen?

America’s Songwriter magazine; ‘a folkin killer band’.

nl_NL